Tips voor minder stress

3 TIPS VOOR MINDER STRESS OP DE (WERK)VLOER

Meer planten, minder stress

Spannende werksessie straks, of overuren naar je beeldscherm turen? Focus je heel even op deze drie tips om je stress te verminderen en je prestaties te verbeteren. Vinden je collega’s ook fijn: je humeur wordt er beter van!

Minder stress op werkvloer - Mooiwatplantendoen.nl

1. PLANTEN ZIJN JE BESTE COLLEGA

Planten verbeteren de luchtkwaliteit en de luchtvochtigheid. En die laten op werkplekken nogal vaak te wensen over. Verder helpen planten je om je te concentreren, want ze zijn in staat geluidsoverlast terug te dringen. En je creativiteit neemt al toe met één plant op je bureau. Hier lees je meer over de effecten van planten op de werkvloer. 

2. VERRIJK JE DIGITALE OMGEVING MET DE GREEN SCREEN FLORAL AD-BLOCKER

Hoeveel uren per dag brengen we wel niet door in een digitale omgeving? Waar schreeuwende banners deze omgeving vervelend maken, zorgen bloemen en planten juist voor een verrijking ervan. Dat is het idee achter Green Screen van The Green Gallery. 12 bloemkunstwerken als banner, gemaakt door tattoo artist Henk Schiffmacher, dj en producer Loco Dice & graffiti artist Hoxxoh, creative innovator Geraldine Wharry en fashionlabel Pigalle. Download ze hier gratis.

 

Copyright: The Green Gallery

3. SKIP JE ROOKPAUZE, NEEM EEN ‘PLANT PAUZE’

Volgens wetenschappelijk onderzoek* kan actieve interactie met kamerplanten stress verminderen (in vergelijking met een mentale computertaak). Het zenuwstelsel en de bloeddruk worden door planten onderdrukt en daarnaast worden comfortabele en natuurlijke gevoelens versterkt. Juist als je mentaal werk doet, is het dus raadzaam om af en toe even een ‘plant break’ in te lassen. “Wetenschappelijk verantwoord” dus, goed argument om je baas mee te overtuigen.

En voor in het weekend, als je bruist van de energie, hebben we 5 planten to-do's voor je klaargezet!

 

 

 

 

 

Bron: www.mooiwatplantendoen.nlbekijk overig nieuws
over ons Klik hier voor om online te bestellen    Aan de uitstraling van Orangerie 21 zie je meteen dat het gaat om een creatief team, met een...

lees meer
onze gegevens